Velkommen til Havbassen
Nimbus 280 coupe
Velkommen til vores hjemmeside

Sommerferien august 2017

Så er det ferie.

Fredag ankommer vi på broen. Der er feriestemning. Efter en omgang tapas tager vi den første overnatning i Struer. Næste morgen er målet Fur Havn. En flot sejltur præget af det skiftende danske sommervejr. Sol, regn og mange forskellige skyformationer. Naturen er superflot, og det gælder om at nyde det i fulde drag.

Det ender med vi ligger ind i Nykøbing Mors Havn. Her mødte vi en båd fra Struer. Vi hyggede os med en øl og 1 flaske rødvin. Dagen efter mødte vi Sonja og Thyge der lagde på camping samme sted. Nykøbing Mors er en god havn med fine faciliteter og tæt på byen. En god tradition her hele sommeren er at alle der har lyst mødes kl 21.00 hver aften ved flagstanderen. Med en lokal trompet spiller synges 2 sange først, hvorefter flaget synges ned for dagen. En god blanding af turister og lokale møder op til dette. Hygge og højtidelighed  er vist de 2 bedst beskrivende ord om det.

Tidligt tirsdag morgen gik det mod Skive Havn. Det blev en super hyggelig fødselsdags sejlads i rigtig fint vejr. Havnefogeden viste os stolt rundt på Svanen som er et flydende kulturhus i havnen. De savnede lidt flere gæstesejlere i havnen. Udfordringen er at der er forholdsvis langt ned i bunden af fjorden og så er der 2 km ind til byen. Det betyder at det er smart at have cykler med eller leje nogen af havnens cykler. Vi nød livet i det fine vejr om eftermiddagen. Aftensmaden blev leveret af Just Eat på havnen.

Onsdag videre mod Virksund. Vi havde ikke forventet noget særligt her, men blev positivt overrasket.  Der findes et lille cafeteria på havnen og rundstykker kan bestilles på campingpladsen. Ovre ved slusen så vi mange sælers elegante tumlen i vandet for at fange de fisk der kom forbi. Ikke let at være fisk der.  Virksund er et sted hvor mange mennesker kommer forbi og mødes, samtidig med at man kan mærke roen.

Vejrudsigten bliver ofte studeret, og vi bestemmer det hedder Thisted  dagen efter. Undervejs blæser det kraftigt op og regner mega meget. Vi får en god plads i Thisted og det viser sig at vi lægger her i 4 overnatninger pga. vejret. Vi hygger os i båden og gik flere ture op i byen. På det lokale torv var vi til en konzert og en anden dag var der på samme torv Internationalt Marked med en masse boder som vi også kender det fra Silkeborg. I kirken var der en udstilling om kærlighed med billeder og digte lavet af børn. Det gælder om at opleve de lokale ting. 

Når vi sejler rundt i Limfjorden ruller naturen forbi hele tiden med nye billeder. Det er meget kuperet med mange skrænter ned til vandet. Sælerne er frække og holder øje med hvem vi er, når de tæt på båden stikker hovedet op af vandet. Mange steder er der muslingehaver ude i vandet hvor de gror på lodrette net.

Jegindø var næste sted vi besøgte. En lille hyggelig havn hvor tiden stod lidt stille. Der var et lille lokalt spisested kaldet A Skipperhus. Alle de lokale var utroligt imødekommende. 

Vildsund Havn var næste havn. En meget lille havn lige ved broen. Havnefogeden var en meget omhyggelig mand der passede godt på området. Til aften gik vi over broen  til Vildsund Kro. Aldrig har jeg set så store og smagt så gode wienerschitzler. Godt mætte gik vi senere tilbage over broen.

Næste mål dagen efter blev Lemvig. En god tur gennem Nissum bredning i godt vejr. Lemvig gør rigtig meget i at lave et lækkert miljø så havnen og byen faktisk vokser sammen. Også her arbejder de med kystsikring mod oversvømmelser som de tidligere har oplevet. Der findes en super god fiskemand og gode restauranter at spise på. Om natten blæste det op og det blev lidt af en vippetur. Torsdag sidst på dagen var vi tilbage i Struer igen.

Det var en super hyggelig tur med en masse naturoplevelser. Vi har talt med og lyttet på mange spændende mennesker der fortalte om deres lokale områder og lidt om deres livshistorier. 
Velkommen til vores hjemmeside

Havbassen skifter udseende juni 2017

Efter en del år med Havbassen (Silver Eagle Star Cabin 650) med fantastiske gode oplevelser talte vi lidt om næste drøm. Silver båden har været den bedste fiske-, tur- og hyggebåd vi har haft indtil nu. Den har vildt gode sejl egenskaber.

For mange år siden har vi talt om, at skulle båden engang være lidt større så var det en Nimbus båd der stod på ønskesedlen. Tanken var nu mere virkelig, og vi undersøgte markedet. Til sidst endte vi i Ishøj Havn hvor der stod en Nimbus 280 coupe fra 1997. Vi var lidt solgt. Nu måtte Silver båden sælges. Efter en annonce kom 2 søde mennesker og købte båden. Da båden blev hentet måtte vi begge lufte tårekanalerne lidt. Der har været mange gode oplevelser i den. Vi håber de nye ejere også får  mange mange gode timer i båden.

Fokus var nu at komme til Ishøj og prøvesejle Nimbus båden. Vi var solgt. 14 dage efter skulle den hentes og sejles til Struer Havn, hvor vi i mellemtiden havde lejet en plads. Vi lejede en bil  på nettet hvilket gav noget bøvl, da firmaet for længst havde opsagt deres aftale men ikke opdateret hjemmesiden. Vi blev henvist til Budget Biludlejning  i Århus, som med kort varsel skaffede en bil, og gav os en god behandling.  Afsted det gik til Ishøj. Vi var meget spændte, - og glædede os rigtig meget. Lørdag formiddag skulle bilen afleveres i Albertslund.  Vi fik klaret de sidste ting med Søren fra Shipcenter.

Endelig kunne vi nu komme afsted mod Struer (ca 230 sømil). En helt speciel fornemmelse at nu var det vores. I respekt af vejret tog vi en overnatning i Helsingør. Kl 10.30 søndag sejlede vi videre mod Anholt som var vores næste mål. Specielt at skulle sejle 8 timer uden at kunne se land.

 Der var lidt bølger, men alt forløb godt. Da vi lå uden for Anholt Havn tog vi en vejrudsigt og besluttede pga. vejrudsigten at fortsætte til Hals Havn. Solen gik ned i havet den aften, og det er altid flot. Kl. 23.00 lagde vi til i Havnen. Båden blev klappet med kommentaren " Godt gået, gamle "  En god, lang og meget lærerig dag havde det været, og vi faldt hurtigt i søvn den aften.

Efter en god søvn hentede vi billig diesel i en 25 l dunk 4 gange oppe i byen i en indkøbsvogn. Videre gik det senere ind i Limfjorden. Dejligt igen at sejle i et område, hvor der er andet end vand at kigge på. Mange fine havne kom vi forbi. I Nykøbing Mors tankede vi igen, og så tog vi den sidste tur mod Struer. En helt speciel fornemmelse da vi sidst på eftermiddagen mandag for første gang lagde til på vores plads ved broen. Undervejs havde vi lavet en lang liste med ting der skulle gøres i båden. Vi arbejdede på båden og hyggede os i resten af ugen. Om fredagen  var vi med til Sct. Hans i Sejlklubben. Lørdag og søndag var vi heldige at få besøg i båden. En rigtig god uge med mange oplevelser. 


 


Livet i Havbassen

Sejltur rundt i Limfjorden( uge 25 2016)

Turen startede ud fra Handbjerg. Et udmærket slæbested i den helt nye havn.

Pga vejrudsigten sejlede vi til Struer med det samme, og her lå vi 2 dage pga vind.En hyggelig by, hvor havnen er under modernisering med nye boliger og Limfjordens Kurbad. I godt vejr sejlede vi senere til Doverodde. En hyggelig lille havn med fine forhold i sejlerstuen. Vi besøgte Doverodde Købmandsgård. Her findes både museum, fotoudstillinger i den gl. kornsilo og en hyggelig restaurant. Her spiste vi en lækker lokal fiske tapas. Doverodde købmandsgård har siden 1847 været en aktiv handelsplads hvor mange skibe lagde til. Et godt samarbejde med de lokale bønder gjorde at de eksporterede deres korn til England, Tyskland og Norge. I bytte fik de tømmer og kolonialvarer. Senere byttede de i stedet gødning og foderstoffer. I 1998 blev det hele restaureret som den står i dag.

Næste dag går turen til Thisted Havn. En stor fin havn helt inde i byen. Fine bade og toiletforhold. Vi talte bla. med en bådbygger fra Hanstholm der var ved at gøre hans båd klar til at han og hans familie om ca. et år vil drage på en sejltur i 12 mdr.

I regnvejr satte vi kursen mod Ejerslev Havn på Mors. Her spiste vi frokost i båden inden vi sejlede videre. Havnen ligger med molers skrænter. Havnen er under udbygning, hvor man sigter med at åbne op til den gamle molers grav bagved havnen. Det vil nærmest være en lagune hvis det lykkes.

Næste stop blev Glyngøre Havn. En ældre havn med en super hyggelig stemning. Vi blev inviteret med til det lokale Sct. Hans bål på stranden og videre til spisning af æbleskiver som er en tradition i havnen. En by med fine velholdte huse. Vi besøgte bla. også Limfjordens Hus til lækker mad.

På hele turen rundt om Mors mødte vi en masse søde lokale mennesker. Vi afsluttede i Handbjerg Havn med helstegt pattegris og koncert med Henning Stærk. En god oplevelse med en masse mennesker i godt humør.Det var en hyggetur hvor vi slet ikke nåede at pakke fiskestænger ud. Jeg kunne godt vende tilbage til Limfjorden igen.

     På tur i det sydfynske øhav ( juni 2015 )
Båden er nu sat i vandet i Svenborg havn. Her tager vi den første overnatning. Svenborg er en rigtig hyggelig havn og by. Efter lidt proviantering sejlede vi kl 10.00 mod Marstal havn. En flot tur forbi Strynø, Tåsinge og ned langs Langeland. Vejret er fint, men bag os samler det sammen til regnvejr. Vi sejler ind til Marstal efter 18 sømil. Byen har en stor søfarts historie. Faktisk har byen været vigtigste søfartsby næstefter København. 300 store sejlskibe havde hjemhavn her.  I dag er det blevet historie hvilket byens søfarts museum gør meget ud af at skildre. Vi besøgte et marked nede ved havnen der hed Ærø s dag. Et marked hvor alle Ærø s specialiter blev præsenteret. Her var alt lige fra bryllups bod hvor man kunne blive viet,- cafe, bryggeri, loppemarked, gamle amerikaner biler og forskelligt lokalt musik.  Til frokost fik vi en Ærø platte med mange forskellige lokale smagsprøver . Man forstår godt hvor vigtigt det egentlig er at man både som turist og lokal handler lokalt. Klokken er nu 17.00 og det regner, - vi hygger i båden.
I dag er det søndag. Efter morgenmaden kigger vi på kort og beslutter os for at sejle til Ærøskøbing. Marstal var fin men vi synes Ærøskøbing er hyggeligere. Det blæser 8-9 sek meter så der lidt bølger på fra nord vest. 12 sømil blev det til. Vi passerer en lille ø med en kæmpe koloni af store hvide svaner. Selv i blæsevejret ser de så flotte ud. Til frokost købte vi ved det lokale røgeri en sild, fiskefrikadeller og færøsk varmrøget laks. Uhmm det var godt. Efter frokost gik vi en længere tur rundt i den gamle by. Det er rigtig hyggeligt og flot. Tankevækkende er det at der er nøgle bokse på mange af de gamle huse, hvilket betyder at det er ældre mennesker med brug for hjemmepleje. Hvad sker der den dag de er væk,- kommer der nye beboere eller bliver det hele bare til sommerhuse og bed and breakfast. Rigtig mange huse har allerede nu et til salg skilt stående. Klokken er nu 21.00 og det blæser stadig en del. Vi har grillet en bøf i grilllskuret og det var godt,- men er alligevel nu trukket ned til varmen i båden. Vi sidder med et glas rødvin og ser det lysner ud over strandhusene.  I dag mandag blæser det stadig meget. Vi har gået ture rundt i byen og langs vandet. I går kom der 25 hollandske store flotte både ,- de kalder sig ocean People's . De er på en tur fra Holland, op gennem kielerkanalen, ud i Østersøen med det mål at sejle Fyn rundt og så tilbage af samme vej. En tur på 672 sømil som var nøje planlagt over 28 dage. De er meget omhyggelige,- hver gang de kommer i havn bliver bådene vasket, vinduer og søgelændere bliver pudset. De ligger der så flot.
I dag er det tirsdag. Efter rundstykkerne kiggende vi kort og vejrudsigter. Det blæser en del stadig og vinden skal egentlig tage til i løbet af de næste 2 døgn op til 11 sek meter. Vi ændrer derfor vores plan og sejler tilbage til Svenborg nu. Her ligger vi mere beskyttet og der er flere muligheder hvis vi skal ligge her i flere dage. Flere har tænkt som os , så mange både kommer ind i havnen. Der bliver oprustet med lidt ekstra tovværk og fendere til blæsevejret kommer. Alle de hollandske både jeg beskrev tidligere er nu også kommet til Svenborg . På havnen dumper vi ind til et fint fodbold arrangement i aftensolen med en masse glade unge mennesker. Nede på havnen har man lavet en prøvepark med multibane, lidt kasser med græs, urter og blomster, skater bane og balanceline. Rundt  imellem dette har man lavet simple bænke malet med en stærk rød farve. Et godt alternativ til en ellers grå asfalt plads  Kl er nu 22.00 og stilheden har sænket sig over havnen. Onsdag var vi rundt i Svenborgs gader først på dagen,- resten af dagen hyggede vi i båden i regnvejret. I dag er det torsdag. Vi har gået en tur ud til de gamle træbåde. Et utrolig flot syn og hold da op hvor må der være meget vedligeholdelse på dem. Lørdag gik turen hjem igen. Det har været en rigtig hyggelig tur hvor vi har set meget forskelligt og gearet ned i tempo


29.07.2014
Er nu kommet hjem fra en fantastisk tur i Norge. Fangede fine fisk og mødte en masse venlige og spændende mennesker i Titran på frøya. Vi havde et fantastisk vejr på hele turen
20.07.2014
Som I ser var en af fangsterne i dag rødfisk ( 4 stk )
De er både flotte og lidt mærkelige at se på. Vi må på nettet for finde en passende opskrift til dem. En utrolig flot dag på vandet. Sidst på dagen hørte vi store " blåss"  fra nogle mindre hvaler.
18.07.2014
Vi hygger os ved gæstebroen ved Titran på Frøya
Vi har fået godt med fisk af forskellige arter. Turens største er indtil videre en torsk på 12kg. Det har været gråvejr et par dage men ellers fint vejr med lidt sol   På turerne rundt har vi set mange ørne.
15.06.2014
Tur til Norge forberedes.
Starter ved Gaustadbrygga Titran på FrøyaMøn i påsken 2014
Så er havbassen kommet til Møn, jeg har fisket lørdag og det gav 2 laks en på godt 3kg og en fantastisk flot laks på 10,5kg som kæmpede helt vildt med mange tunge udløb.
Desværre kom tågen sidst på formiddagen så resten af dagen blev brugt på bananen men uden heldNæste tur
vi har lige nu planer om en tur til Lillebælt  

Spodsbjerg
Turen ( uge 45) til Spodsbjerg Havn med de fine forhold blev kort pga. blæsevejr.
Kom lørdag og kørte hjem søndag igen. Eneste fangst blev en stor fin makrel og et par mindre torsk.


Efterårstur til Vänern i Sverige
Jeg er taget en tur til Vänern (Åmål ) fiskede lørdag og fangede en aborre og tre gedder en ørred på ca 6 kg men med fedtfinne så den måtte ud igen. Derudover fangede jeg tre laks med den største på 59 cm så de må blive lidt større til næste gang. 

 
Søndag D 20-10-13
Åmål i Sverige
Jeg prøvede at tage ud tidligt søndag morgen men måtte tage ind igen pga vinden
Efter at have været i havnen til kl.1030 var vinden taget lidt af igen, så det var tid til at prøve igen. Men vinden var stadig hård så der kunne kun fiskes ret tæt på kysten
Det gav en aborre og 3 gedder og en enkelt laks på 58 cm så den kom tilbage igen
Hvis vinden i morgen kommer fra sydsydøst tager jeg båden op og kører til Sunnanå 
Men nu må der drikkes rødvin og måske kommer cognac'en frem fra barskabet
Livet er jo stadig dejligt selv om det blæser og regner

Årets tur til Kroatien
Den 02.09.2013 kom vi hjem fra en god tur til Kroatien
Den 1. uge havde vi besøg af familie hvor vi var turister sammen med dem.
Vi boede alle 3 uger i båden,- det er rigtig hyggeligt.
De sidste 14 dage sejlede vi lidt rundt, cyklede lidt på vores medbragte cykler og fiskede i 4 dage i alt.
Det blev til 2 fantastiske tun på hver godt 50 kg. En stor oplevelse  at kæmpe med dem.